Med prosjektmidler fra ti forskjellige giverland er god økonomistyring avgjørende.

- De viste en usedvanlig stor evne til å forstå oss, vårt arbeid og konteksten vi jobber i, sier Eric Sevrin, i Nordic International Support Foundation

  1. Hjem
  2. Kundehistorier
  3. Med prosjektmidler fra ti forskjellige giverland er god økonomistyring avgjørende.

- De viste en usedvanlig stor evne til å forstå oss, vårt arbeid og konteksten vi jobber i, sier Eric Sevrin, seniorpartner i den norske stiftelsen Nordic International Support Foundation om valget av TheVIT som leverandør av controller og lønnstjenester.

Nordic International Support Foundation (NIS) samarbeider med internasjonale givere, nasjonale myndigheter, samfunnsledere, samt nasjonale og lokale sivilsamfunnsgrupper for å støtte opp under overgangen fra konflikt til stabilitet. Dette gjøres gjennom en kombinasjon av aktiviteter rettet mot fredsbygging, statsbygging, forsoningsprosesser og utbedring av lokale samfunnsstrukturer. Et av de kanskje mest kjente prosjektene er fra Mogadishu i Somalia, en by beryktet for væpnet konflikt, kriminalitet og vold. Etter at NIS installerte hundrevis av solcelledrevne gatelys er resultatet en vesentlig tryggere og bedre by å bo i.

Det er god stemning nar TheVIT og NIS motes Her f. v. Christian Martinsen partner og leder salg og marked, Seniorpartnere i NIS Christopher Eads og Eric Sevrin og rådgiver i TheVIT Anders Lund
Det er god stemning nar TheVIT og NIS motes Her f. v. Christian Martinsen partner og leder salg og marked, Seniorpartnere i NIS Christopher Eads og Eric Sevrin og rådgiver i TheVIT Anders Lund
- Vi føler oss viktige hos TheVIT og er veldig trygge på at TheVIT er en pålitelig partner som alltid yter sitt ytterste for oss, sier Eric Sevrin i NIS.
- Vi føler oss viktige hos TheVIT og er veldig trygge på at TheVIT er en pålitelig partner som alltid yter sitt ytterste for oss, sier Eric Sevrin i NIS.

Smidig og effektiv modell

Sevrin forteller at de ønsker at flest mulig av ressursene er så tett på prosjektene som mulig. NIS opererer i kompliserte situasjoner og kontekster, ikke bare når det gjelder sikkerhet, men også innenfor prosjekt- og økonomistyring. Derfor utgjør hovedkontoret i Oslo kun 10 personer av totalt nesten 180 ansatte.

Stiftelsen mottar prosjektmidler fra godt over 10 forskjellige land og hvert prosjekt står ovenfor spesifikke risikoer knyttet til økonomistyring, som blant annet valutaproblematikk, budsjettkontroll og rapportering. «Med tanke på vår størrelse, finansieringsstruktur og spesifikke behov, syntes vi at modellen som TheVIT tilbyr var akkurat det vi trengte: spisskompetanse innenfor spesifikke felt og med tilgang til ytterligere ekspertise ved behov. Dette kombinert med vår egen in house ekspertise på mer generell økonomistyring, gjør oss godt rustet til å få så mye ut av hver prosjektkrone som mulig, med minimal risiko for stiftelsen og våre givere».

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Satte seg raskt inn i våre behov

TheVIT startet å jobbe med NIS i 2016 og er opptatt av å forstå kundens behov før de setter sammen det riktige teamet. «De satte seg raskt og nøye inn i hvem vi var, hvordan vi jobber og hva slags behov vi hadde. Etter kort tid fant de frem til gode løsninger som passet for oss», bekrefter Sevrin.

Siden 2015 har TheVIT vokst mye og Sparebank1 Østlandet er nå inne på eiersiden. Eric Sevrin påpeker at «til tross for at TheVIT har vokst betraktelig i løpet av de siste årene har vi aldri følt oss tilsidesatt eller glemt. Ved behov har de gang på gang bevist at de evner å respondere raskt, målrettet og effektivt».

Etter at NIS installerte hundrevis av solcelledrevne gatelys er resultatet en vesentlig tryggere og bedre by å bo i. (Foto: NIS)
Etter at NIS installerte hundrevis av solcelledrevne gatelys er resultatet en vesentlig tryggere og bedre by å bo i. (Foto: NIS)
Hybrid solcellesystem for Deyniile Hospital i Somalia. (Foto: NIS)
Hybrid solcellesystem for Deyniile Hospital i Somalia. (Foto: NIS)

- Vi får alltid topp ressurser fra TheVIT

TheVIT har utarbeidet en egen sikringsstrategi for valutaproblematikk for NIS samt at de gjør årsoppgjøret og har controllerfunksjon på prosjektene. I tillegg bistår de med regnskapsrådgivning ved behov og er ansvarlig for lønnskjøringen for hovedkontoret. «I hvert eneste tilfelle har vi fått tilgang til topp ressurser fra TheVIT», uttaler Sevrin.

Sterke på valutasikring

Han beskriver samarbeidet som meget godt, åpent, konstruktivt og løsningsorientert. «Vi føler oss viktige hos TheVIT og er veldig trygge på at TheVIT er en pålitelig partner som alltid yter sitt ytterste for oss».

På spørsmål om hvilken leveranse fra TheVIT de har hatt mest glede av, synes han det er vanskelig å velge. «Vi har hatt stor glede av alle deres leveranser, men skal vi trekke frem ett felt bør det være valutaproblematikk. Det har også vært veldig nyttig at flere av konsulentene til TheVit har revisorbakgrunn», sier Sevrin og trekker frem TheVIT sin evne til å analysere valutarisiko fra A til Å og komme opp med risikoreduserende tiltak. «De har vært helt uvurderlig for oss som opererer med midler i mange forskjellige valutaer og i en meget volatil kontekst», fortsetter han.

Digitaliserte prosesser

TheVIT har også hjulpet Nordic International Support Foundation med å strømlinjeforme og effektivisere mange prosesser som før var unødvendig tungrodde. «Denne effektiviseringen er noe vi og våre kolleger i felt har hatt og fortsetter å ha stor glede av», kommenterer Sevrin, og fortsetter: «I dag jobber vi raskere uten at kvaliteten og kontrollen har gått ned. Snarere tvert imot».

Jo Helge Grepstad Edit Edit

Jo Helge Grepstad


HEAD OF SALES AND MARKETING

Tjenester: Sales and Marketing

Avdeling: Oslo

Telefon E-post