- Vi hadde ikke samvittighet til å bare se på krigen

Ukrainerne kjemper en kamp for livet og tilværelsen. Vi ble derfor raskt enige om gjøre noe og bidra.

  1. Hjem
  2. TheVITFeed
  3. - Vi hadde ikke samvittighet til å bare se på krigen
Rode Kors
Publisert 05 apr. 2022

- Vi hadde ikke samvittighet til å bare se på krigen

Norge forbereder seg på påskeferie. Noen blir hjemme, andre drar av gårde til hytter og utlandet. Samtidig fortsetter krigen i Ukraina. Tusenvis av flyktninger kommer til landet.  - Ukrainerne kjemper en kamp for livet og tilværelsen. Vi ble derfor raskt enige om gjøre noe og bidra. Løsningen ble en pengegave til Røde Kors og det arbeidet de gjør i og for Ukraina, sier administrerende direktør Stein-Ragnar Noreng.

TheVIT gir 80.000 til Røde Kors og arbeidet de gjør i Ukraina

TheVIT har som ambisjon å være næringslivets beste støtteapparat. Nå ønsker de å vise at de kan støtte andre enn kun næringslivet. Derfor har de valgt å donere kr. 80 000 til Norges Røde Kors og arbeidet de gjør for og i Ukraina.

Slik bidrar Norges Røde Kors i Ukraina

Røde Kors i Norge bidrar med folk og forsyninger til nødhjelpsarbeidet i Ukraina og nabolandene. I tillegg jobber de med å sikre en trygg mottakelse av alle flyktningene som kommer til Norge fra Ukraina. Røde Kors Norge slår fast på sine hjemmesider at de humanitære behovene vil øke i tiden som kommer og har derfor trappet opp innsatsen betydelig.