Godt rustet for ytterligere vekst

Solenergi FUSen har blitt ledende innen solenergiutbygging i Norge, med ansvar for noen av de mest avanserte og største solenergianleggene i landet.

  1. Hjem
  2. Kundehistorier
  3. Godt rustet for ytterligere vekst

Solenergi FUSen ble startet i 2012 av Thor Christian Tuv som har bred erfaring med produksjon av solceller, solcellepanel og utbygging av solenergi i utlandet siden 2002.

Som en sterk talsperson for solenergi forklarer Thor Christian: - For å komme videre og få fart på utbyggingen av solenergi i Norge, trenger vi å ta dette alvorlig, profesjonelt og satse på å bygge gode anlegg. Solenergi spiller en viktig rolle i fremtidens klimavennlige samfunn, og vi i Norge må også være med på å bidra.

Stort bidrag til solenergiutvikling i Norge.

Solenergi FUSen har siden starten vært en pioner innen utviklingen av solenergi i Norge, med en rekke store prosjekter. Fra 2013 til 2016 var de involvert i utbyggingen av solenergianlegg på Høyskolen i Hedmark, Energibygget til Glitre i Drammen og Haakonsvern i Bergen. I perioden bygget de også en rekke anlegg for Norgesgruppen, KIWI og ASKO, samt Teknoholmen og GC Rieber i Bergen.

I 2016 lanserte de en unik teknologi for snøsmelting med solcellepaneler, selskapet fikk Gasellestatus og ble tildelt prisen "Årets solstråle" i Solenergiforeningen i 2017. Siden har Solenergi FUSen fortsatt å vokse, med blant annet med Arcanova og områdeutbyggingene i Verksbyen hvor det for første gang ble etablert en helt ny bydel med Future Living og solenergi på tak og fasader, Skagerak arena i Skien og fasaden til Oljedirektoratet/ENTRA i Stavanger. De har også fått Akershus Energi som deleier.


Solenergi FUSen har blitt ledende innen solenergiutbygging i Norge, med ansvar for noen av de mest avanserte og største solenergianleggene i landet. Selskapet har kontor i Oslo, Larvik og Trondheim. Her fra anlegget til Asko på Vestby
Solenergi FUSen har blitt ledende innen solenergiutbygging i Norge, med ansvar for noen av de mest avanserte og største solenergianleggene i landet. Selskapet har kontor i Oslo, Larvik og Trondheim. Her fra anlegget til Asko på Vestby

Team FUSen

Solenergi FUSens kunder har et sterkt ønske om å drive bærekraftig, og vet at det haster. Et solcelleanlegg fra FUSen er et betydelig klimatiltak som enkelt kan regnes hjem. Leveransene skal være av topp kvalitet og gi god avkastning. Slik vil selskapet vise verden at det lønner seg å produsere egen, ren energi.

Thor Christian forteller, - Skal du levere solcelleanlegg som yter optimalt under norske forhold, må du ha de rette menneskene på laget. Team FUSen består av kompetente folk som lar seg begeistre av teknologien vi bruker – og visjonen vi representerer. Vi er nevenyttige ingeniører som vet hva som skal til for å prosjektere, bygge og drifte et toppmoderne solcelleanlegg.

Et solkraftverk skal ha en levetid på flere tiår. Kvalitet er avgjørende, og vi jobber derfor med nøye utvalgte håndverkere og leverandører. Vi er dessuten en aktiv bidragsyter for utviklingen av solenergi i Norden. Alt for at du som kunde utelukkende skal få gode løsninger.

Kraftig vekst

Solenergimarkedet er i kraftig vekst. Halvparten av all solenergi i Norge ble installert i 2022. Solenergi FUSen har i 2022 en vekst på 280% og omsatte for 125 millioner kr, og forventer videre vekst i 2023.

Økt antall prosjekter gir en mer kompleks porteføljestyring. Det holder ikke lenger å ha god kontroll på fremdrift, kvalitet og økonomi i hvert enkelt prosjekt. Målet er å sikre optimal ressursutnyttelse i hele prosjektporteføljen. Dette for å sikre tilfredsstillende lønnsomhet og god cashflow i selskapet.

Utstyr utgjør en betydelig del av prosjektets kostnader, og binder betydelig kapital. For å sikre god likviditet må lagertiden ned, dette samtidig som prosjektene får det utstyret de trenger, når de trenger det.

Frank R. Olsen (t.v.)ble innleid fra TheVIT på 60% basis i et halvt år. - Mitt utgangspunkt er at jeg skal gjøre meg overflødig så raskt som mulig, og implementere endringer løpende, sier han. Her med Thor Christian Tuv (t.h.).
Frank R. Olsen (t.v.)ble innleid fra TheVIT på 60% basis i et halvt år. - Mitt utgangspunkt er at jeg skal gjøre meg overflødig så raskt som mulig, og implementere endringer løpende, sier han. Her med Thor Christian Tuv (t.h.).

Forbedret økonomifunksjon

For å utvikle økonomifunksjonen i selskapet ble Frank R. Olsen innleid fra TheVIT på 60% basis i et halvt år.

Frank forteller om hvordan det var å komme inn i Solenergi FUSen: - Jeg så raskt at FUSen har en kvalitetskultur og meget gjennomarbeidet og god prosjektmetodikk, prosjektverktøy og dokumentasjon. De jobber strukturert, i team og ser hele tiden etter forbedringer. Dette gjør jobben min mye enklere. Mitt utgangspunkt er at jeg skal gjøre meg overflødig så raskt som mulig, og implementere endringer løpende.

I tett samarbeid med Thor Christian og sentrale personer i selskapet implementerte Frank system, prosesser og rapportering som bidrar til forbedringer for Solenergi FUSen. Blant annet gjennom bedre integrasjonen mellom verdikjeden / drift og ERP systemet, og nye rutiner for dette, etablering prosjektbudsjett med prosjektestimater og rapportering, gjennomgang og forbedringer knyttet til fakturering, innkjøp, regnskap, rapportering og økonomistyring.

Viktig bidrag til suksess for vekstbedrifter

Thor Christian forteller: - For bedrifter i vekst er det viktig å ha gode og effektive prosesser som skalerer. Dette gjelder også innen økonomiområdet. Vi er veldig glade for å ha fått god hjelp fra TheVIT og Frank i en viktig periode for oss. Med dem på laget som rådgivere står vi nå godt rustet til videre vekst i vår spennende fremtid.