EIK Servering bygger Norges råeste restaurantkonsept

På 14 måneder valgte 50 serveringssteder å knytte seg til EIK Servering. En imponerende vekst som krever hardt og målrettet arbeid, og gode samarbeidspartnere.

  1. Hjem
  2. Kundehistorier
  3. EIK Servering bygger Norges råeste restaurantkonsept

EIK Servering ble stiftet i januar 2021. I mars året etter hadde hele 50 serveringssteder valgt å knytte seg til deres satsing. En imponerende vekst som krever hardt og målrettet arbeid, og gode samarbeidspartnere.

EIK Servering ble startet av bl.a.Simen Einebærholm (CFO i EIK Servering). Han og de andre gründerne har lang fartstid fra serveringsbransjen og har jobbet med flere festivaler gjennom studentforeningen på NHH hvor de blant annet lanserte Fotballfeber, en festival som serverte ca. 500.000 mennesker på én måned. Etter studiene bygget de opp restaurantkjeden Los Tacos som i dag er etablert i fem byer i Norge, med syv restauranter og tre foodtrucks.

Denne erfaringen og kombinasjonen av siviløkonomstudier, finans og restaurant/festivaldrift var derfor en viktig årsak til at de startet EIK Servering og at de kunne satse som de gjorde. - På den tiden var det ikke gitt at to eller flere restaurantkonsepter kunne dra nytte av stordriftsfordeler og felles innkjøp, sier Simen.

Simen Einebærholm, CFO i EIK Servering (t.h), sammen med Bendik Brunvoll fra TheVIT i baren Brød & Sirkus -  en av restaurantene i selskapet
Simen Einebærholm, CFO i EIK Servering (t.h), sammen med Bendik Brunvoll fra TheVIT i baren Brød & Sirkus - en av restaurantene i selskapet

I dag er EIK Servering et restaurant- og serveringskonsern som eier og drifter over 50 serveringssteder i Norge og den største enheten i EIK Gruppen. Selskapet ble opprettet i 2021, og har siden vokst til over NOK 700 millioner i forventet omsetning. Suksessen legger ikke en demper på vekstambisjonene, tvert i mot er målet å bli Norges råeste restaurantkonsern.

Deler på ansatte

Da de startet i 2021 så de muligheten til å gjøre en forskjell. - Vi fikk nok fotfeste raskt fordi det var mange mindre aktører i bransjen, slår Simen ettertenksomt fast. Ved å bli med i EIK Servering får restaurantene sikkerhet for å drive videre, blant annet gjennom felles innkjøp av basisvarer og det å kunne dele på ansatte. Det å kunne dele ansatte mellom de forskjellige restaurantene har vært svært viktig etter Covid-pandemien. - Vi har opptil 100 kokker på jobb en vanlig helg, sier Simen og forteller at det ligger en stor fordel i å kunne styre disse ressursene slik at de kan jobbe i forskjellige restauranter.

Even Ramsvik (t.v.), Tom Victor Gausdal (midten) og Anders Braathen (t.h.) - alle i Prepp!
Even Ramsvik (t.v.), Tom Victor Gausdal (midten) og Anders Braathen (t.h.) - alle i Prepp!

Spenstige ambisjoner krever hardt arbeid og gode samarbeidspartnere.

- Det er utfordrende å gå fra null til 50 restauranter uten teknisk kompetanse forteller Simen, som har samarbeidet med TheVIT siden 2021. - Teamet i TheVIT har hjulpet oss med å bygge digitale styringssystem som gir oss nødvendige data utenfor de eksisterende tekniske løsningene i restaurantene. Vi er gode på å finne restaurantkonsepter som har demonstrert at de ikke er døgnfluer, og som har etablert seg i markedet. Vi setter derfor stor pris på at TheVIT kan ta seg av det vi ikke kan, som for eksempel å trekke ut data fra kasse-, vaktplanlegging- og regnskapssystemer, uttaler Simen.


Fra gode restauranter til gode bedrifter

TheVIT har, sammen med Simen og teamet fra EIK Servering, bygget opp et analyseverktøy som skal støtte innsikt og gi bedre beslutninger på alle nivå i organisasjonen. – Lønn-, kasse- og regnskapssystemer er koblet på. Varetelling og booking er på vei, forteller Simen og slår fast at de nå kan hente ut verdien av systemet. - Det skal små marginer til for å få god kontroll og store besparelser, kommenterer han og fortsetter: - Og vi forventer gode gevinster fremover.

Spennende fremtid

EIK Servering er opptatt av at strategien skal funke for flere. - Tryggheten ligger i tallene. De gjør at vi og alle restaurantene kan ta veloverveide beslutninger på riktig grunnlag. Det å systematiser dataene slik at det du ser gir mening og gir faktisk verdi er avgjørende forteller Simen og skryter av TheVIT teamets evne til å være løsningsorienterte. - Av og til møter du en vegg. Da må du løse tingene underveis - som for eksempel kan innebære å bygge en robot for integrering av data. Her har hele teamet i TheVIT spilt en viktig rolle.

Sven Erik F. Brastad CMO i EIK Servering (t.h.) og Khadija Ehsan fra The VIT bak baren i Brød & Sirkus
Sven Erik F. Brastad CMO i EIK Servering (t.h.) og Khadija Ehsan fra The VIT bak baren i Brød & Sirkus

Simen peker på at informasjon frem i tid kanskje er det viktigste. - Mulighetene fremover er spennende. Vi kan gjøre analyser fra andre eksterne systemer som værdata, nyheter, i tillegg til egne data. Det blir jo ikke mer spennende og morsomt enn det, avslutter de.