EIK Servering bygger Norges råeste restaurantkonsept

På et drøyt år valgte 50 serveringssteder å knytte seg til EIK Servering. Bak den imponerende veksten ligger hardt, målrettet arbeid og gode samarbeidspartnere.

  1. Hjem
  2. Kundehistorier
  3. EIK Servering bygger Norges råeste restaurantkonsept

EIK Servering ble stiftet i januar 2021. I mars året etter hadde hele 50 serveringssteder valgt å knytte seg til deres satsing. En imponerende vekst som har krevd hardt og målrettet arbeid – og gode samarbeidspartnere.

Bak EIK Servering står blant andre Simen Einebærholm, som i dag er CFO i EIK Servering. Han og medgründerne har lang fartstid fra serveringsbransjen og har jobbet med flere festivaler gjennom studentforeningen på NHH, hvor de blant annet lanserte Fotballfeber, en festival som serverte rundt 500.000 mennesker på én måned.

Etter studiene bygget de opp restaurantkjeden Los Tacos som i dag er etablert i fem byer i Norge, med syv restauranter og tre foodtrucks.

Simen Einebærholm, CFO i EIK Servering (t.h), sammen med Bendik Brunvoll fra TheVIT i baren Brød & Sirkus -  en av restaurantene i selskapet
Simen Einebærholm, CFO i EIK Servering (t.h), sammen med Bendik Brunvoll fra TheVIT i baren Brød & Sirkus - en av restaurantene i selskapet

Denne erfaringen og kombinasjonen av siviløkonomstudier, finans og restaurant- og festivaldrift gjorde at de satset for fullt på EIK Servering.

– På den tiden var det ikke gitt at to eller flere restaurantkonsepter kunne dra nytte av stordriftsfordeler og felles innkjøp, sier Einebærholm.


I dag er EIK Servering et restaurant- og serveringskonsern som eier og drifter over 50 serveringssteder i Norge og den største enheten i EIK Gruppen. Selskapet ble opprettet i 2021 og har siden vokst til over 700 millioner kroner i forventet omsetning. Suksessen legger ikke en demper på vekstambisjonene. Tvert imot er målet å bli Norges råeste restaurantkonsern.

Deler på ansatte

Da de startet i 2021, så de muligheten til å gjøre en forskjell.

– Vi fikk nok fotfeste raskt fordi det var mange mindre aktører i bransjen, sier Einebærholm.

Ved å bli med i EIK Servering får restaurantene sikkerheten de trenger til å drive videre, blant annet gjennom felles innkjøp av basisvarer og det å kunne dele på ansatte. Deling av ansatte mellom de forskjellige restaurantene har vist seg å være svært viktig etter pandemien.

Even Ramsvik (t.v.), Tom Victor Gausdal (midten) og Anders Braathen (t.h.) i Prepp!
Even Ramsvik (t.v.), Tom Victor Gausdal (midten) og Anders Braathen (t.h.) i Prepp!

– Vi har opptil 100 kokker på jobb en vanlig helg, sier Einebærholm og forteller at det ligger en stor fordel i å kunne styre disse ressursene slik at de kan jobbe i forskjellige restauranter.

Spenstige ambisjoner krever hardt arbeid og gode samarbeidspartnere.

– Det er utfordrende å gå fra null til 50 restauranter uten teknisk kompetanse, sier Einebærholm, som har samarbeidet med TheVIT siden 2021.

– Teamet i TheVIT har hjulpet oss med å bygge digitale styringssystem som gir oss nødvendige data utenfor de eksisterende tekniske løsningene i restaurantene. Vi er gode på å finne restaurantkonsepter som har etablert seg i markedet og demonstrert at de ikke er døgnfluer. Vi setter derfor stor pris på at TheVIT kan ta seg av det vi ikke kan, som for eksempel å trekke ut data fra kasse-, vaktplanlegging- og regnskapssystemer, forteller Einebærholm.

Fra gode restauranter til gode bedrifter

TheVIT har, sammen med Einebærholm og teamet fra EIK Servering, bygget opp et analyseverktøy som skal støtte innsikt og gi bedre beslutninger på alle nivå i organisasjonen.

– Lønn-, kasse- og regnskapssystemer er koblet på. Varetelling og booking er på vei, forteller Einebærholm og slår fast at de nå kan hente ut verdien av systemet.

– Det skal små marginer til for å få god kontroll og store besparelser, kommenterer han og legger til:

– Vi forventer gode gevinster fremover.

Sven Erik F. Brastad CMO i EIK Servering (t.h.) og Khadija Ehsan fra The VIT bak baren i Brød & Sirkus
Sven Erik F. Brastad CMO i EIK Servering (t.h.) og Khadija Ehsan fra The VIT bak baren i Brød & Sirkus

Spennende fremtid

EIK Servering er opptatt av at strategien skal funke for flere.

– Tryggheten ligger i tallene. De gjør at vi og alle restaurantene kan ta veloverveide beslutninger på riktig grunnlag. Det å systematiser dataene slik at det du ser gir mening og faktisk verdi, er avgjørende, forteller Einebærholm og skryter av TheVIT-teamets evne til å være løsningsorienterte.

– Av og til møter du en vegg. Da må du løse tingene underveis – som for eksempel kan innebære å bygge en robot for integrering av data. Her har hele teamet i TheVIT spilt en viktig rolle.

Tjenesten

Kort forklart: Datadrevet restaurantdrift

Slik fungerer tjenesten vår for restauranter.

Samarbeide3

Derfor bør vi samarbeide

Med TheVIT tar du beslutninger basert på fakta, ikke følelser og synsing.

Vi vil hjelpe deg

Micael Schneider Ueland er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han har bred erfaring innen Business Intelligence, regnskap, erfaring fra styrearbeid, IT og som controller.

Micael har ansvar for restauranttjenestene i TheVIT, og teamet hans brenner sterkt for offentliggjøring og tilgjengeliggjøring av styringsinformasjon til relevante beslutningstakere.

Ta kontakt for en uforpliktende prat