Selvstendig næringsdrivende og frilansere som mister inntekt på grunn av koronautbruddet

Søknad om kompensasjon for april 2020 kan sendes fra i dag 4 mai 2020

  1. Hjem
  2. TheVITFeed
  3. Selvstendig næringsdrivende og frilansere som mister inntekt på grunn av koronautbruddet
Shutterstock 1624563289

Skrevet av

Sveinung Mo


Senior rådgiver

Tjenester: Regnskapstjenester

Avdeling: Lillehammer

Telefon E-post
Publisert 04 mai 2020

Mange selvstendig næringsdrivende og frilansere har mistet inntekter som følge av koronautbruddet. Det er derfor opprettet en midlertidig ordning for å kompensere tapet av inntekt. Søknad om kompensasjon sendes etterskuddsvis for hver ny måned med tap av inntekt. Ordningen gjelder fra 14 mars 2020 og kan dekke 80 % av tapt inntekt man har mistet på grunn av korona-viruset fra og med dag 17. Det vil si at de første 16 dagene ikke dekkes av Nav. Det søkes etterskuddsvis, dette betyr at man fra i dag kan søke om kompensasjon for april måned 2020. Les mer om dette på Nav sine sider hvor det også ligger utfyllende informasjon om ordningen, søknad mm: https://www.nav.no/no/person/innhold-til-person-forside/nyheter/midlertidig-ordning-for-selvstendig-naeringsdrivende-og-frilansere-som-mister-inntekt-pa-grunn-av-koronautbruddet#chapter-5