Selvstendig næringsdrivende og frilansere som mister inntekt på grunn av koronautbruddet

Søknad om kompensasjon for april 2020 kan sendes fra i dag 4 mai 2020

  1. Hjem
  2. TheVITFeed
  3. Selvstendig næringsdrivende og frilansere som mister inntekt på grunn av koronautbruddet
Shutterstock 1624563289
Publisert 04 mai 2020

Mange selvstendig næringsdrivende og frilansere har mistet inntekter som følge av koronautbruddet. Det er derfor opprettet en midlertidig ordning for å kompensere tapet av inntekt. Søknad om kompensasjon sendes etterskuddsvis for hver ny måned med tap av inntekt. Ordningen gjelder fra 14 mars 2020 og kan dekke 80 % av tapt inntekt man har mistet på grunn av korona-viruset fra og med dag 17. Det vil si at de første 16 dagene ikke dekkes av Nav. Det søkes etterskuddsvis, dette betyr at man fra i dag kan søke om kompensasjon for april måned 2020. Les mer om dette på Nav sine sider hvor det også ligger utfyllende informasjon om ordningen, søknad mm: https://www.nav.no/no/person/innhold-til-person-forside/nyheter/midlertidig-ordning-for-selvstendig-naeringsdrivende-og-frilansere-som-mister-inntekt-pa-grunn-av-koronautbruddet#chapter-5